Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2007 16:43 - Факти за вселената
Автор: vseznaiko Категория: Технологии   
Прочетен: 2471 Коментари: 2 Гласове:
0



Свещеният Коран за произхода на Вселената:

Според теорията за горещата вселена (тази теория описва съвременните възгледи за развитието на Вселената) с Големия взрив е започнало разширението на Вселената от едно много компактно и много плътно състояние на материята с изключително висока температура. Чрез наблюдения и теоретични методи съвременната наука за изучаването на Вселената (космология) ясно посочва, че цялата Вселена някога е била „димна“ материя (непрозрачна, много плътна и гореща газово-прахова смес). 1 Учените днес могат да наблюдават нови звезди, образуващи се от такъв „дим“ (вж. фиг. 10 и 11).
 

image

Фиг. 10: Нова звезда, образуваща се в междузвезден облак от газ и прах (мъглявина), които са останки от „дима“, който е първоизточникът на цялата Вселена.

 

image

Фиг. 11: Мъглявината Лагуна е газово-прахова мъглявина с диаметър около 60 светлинни години. Тя е възбудена от ултравиолетовата радиация на горещи звезди, наскоро образували се в нея.  (Кликнете върху снимката, за да я увеличите.)

Светещите звезди, които наблюдаваме през нощта, както и цялата Вселена са образувани от този „дим“. Аллах казва в Свещения Коран:

image  После се насочи към [сътворяването на] небето, а то бе дим…  image (Коран, 41: 11)

Тъй като Земята и небесата (Слънцето, Луната, звездите, планетите, галактиките и т.н.) са създадени от същия „дим“, заключаваме, че Земята и небесата първоначално имат общ състав. По-късно те се формират и разделят едни от други. Аллах казва в Свещения Коран:

image  Не виждат ли неверниците, че небесата и земята бяха съединени, а Ние ги разделихме?…  image (Коран, 21: 30)

Д-р Алфред Кронер е световноизвестен учен. Той е професор по геология и ръководител на Катедрата по геология към Института по геонауки, в университета „Йоханес Гутенберг“ в Майнц, Германия. Той казва: „Като разсъждавам откъде произхожда Мухаммед, аз мисля, че е почти невъзможно той да има представа за неща като общия произход на Вселената, тъй като едва през последните няколко години учените откриват с много сложни и развити технологически методи тези факти“. ( За да видите този коментар наживо, кликнете тук image). И допълва: „Някой, който не знае нищо за ядрената физика преди повече от хиляда и четиристотин години, не е в състояние да открие със своя собствен ум, че например земята и небесата имат един и същ произход“.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - blabla
28.12.2007 16:26
пълни глупости ...
цитирай
2. анонимен - За религията и Вселената
27.08.2010 11:18
Религията и Вселената нямат нищо общо ,камо ли пък Корана ,който е възникнал след Християнството. Религиите са чисто човешка еманация и тяхната цел не е познавателна /научна/ . Те са измислени с цел едни хора да подчиняват и експлоатират останалите . Такава е и ролята на Държавата , на партиите и т. н. Много добре знаем, че през средните векове Държавата и Религията /специално във Франция / са били равнопоставени и са се борили кой по-вече хора ще експлоатира. Мохамед , Христос , Буда . .и т. н. са литературни герои на Корана , Библията и др. и нищо по-вече. Науката и религията са две съвсем различни неща ! Човечеството е една нищожна част от Вселената и е грешно да се смята ,че неговата роля или неговото възприятие за Вселената са решаващи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vseznaiko
Категория: Забавление
Прочетен: 73827
Постинги: 28
Коментари: 53
Гласове: 139
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930